Vloeibare zandcement duurzaam en minder CO2 uitstoot

Door het gebruik van vloeibaar zandcement is er een dunnere laagdikte nodig. Hierdoor kan er betere en dikkere isolatie worden gebruikt onder de dekvloer en is er minder materiaal nodig; milieuvriendelijk dus! Een ander voordeel van de vloeibare zandcement is dat dit 35% minder CO2 uitstoot heeft dan traditionele zandcement.

Offerte aanvragen

Vloeibare zandcement vloeren:

De nieuwe manier van werken

De vloeibare zandcement vloer heeft een hoogwaardige kwaliteit; minimaal C16-F4. De gemiddelde druk- en buigsterkte is 4x keer hoger dan die van een traditionele zandcementdekvloer en kan daarom met een dunnere laagdikte worden aangebracht.
 

Besparen door een vloeibare zandcementdekvloer

Door een dunnere laagdikte dan traditionele dekvloeren blijft er meer ruimte over voor isolatie. Betere isolatie resulteert in lagere energiekosten. Ook ideaal geschikt voor renovatie van uw vloer met een beperkte hoogte.
 

Vloeibare zandcementvloeren toepasbaar op alle ondergronden

Vloeibare zandcementvloeren zijn toepasbaar op alle gewenste ondergronden, met of zonder vloerverwarming. De vloeibare vloer zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding i.c.m. vloerverwarming en bovendien zijn de vloeren al beloopbaar na 24 uur.

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Hogere kwaliteit; minder kans op scheuren

De vloeibare zandcement heeft een hoogwaardige kwaliteit; C16-F4. De gemiddelde druk- en buigsterkte is 4x keer hoger dan die van een traditionele zandcementdekvloer. Hierdoor neemt de kans op (krimp)scheuren in de hechtende dekvloer aanzienlijk af.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Betere warmtegeleiding

De vloeibare structuur van het zandcement zorgt voor een 100% omsluiting van de aanwezige leidingen; onze medewerker giet de vloeibare zandcement rechtstreeks op vloerverwarming. Hierdoor zit er vrijwel geen lucht meer tussen de materialen en wordt de warmte van vloerwarming beter doorgegeven en vastgehouden. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en/of een warmtepompsysteem.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Perfect vlakke ondergrond

Vloeibaar zandcement vormt zich naar het oppervlak en is daardoor perfect vlak. Nadat de vloer is uitgehard, is de ondergrond vervolgens gemakkelijk af te werken met diverse vloerafwerkingen zoals onder andere PVC, hout, laminaat en tegels.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Beloopbaar na 24 uur

Een vloeibare zandcementvloer, zowel als hechtend of zwevend vloersysteem, is vaak al na 24 uur beloopbaar en 3-4 dagen na oplevering verder te betegelen. De vloer is ook bij uitstek geschikt voor gebruik in natte ruimtes.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Duurzaam en mileuvriendelijk

Weber vloeibare zandcement is volledig recyclebaar en daardoor zeer duurzaam! Ook heeft deze nieuwe manier van werken 25% minder CO2 uitstoot ten opzicht van traditionele zandcement. In samenwerking met Saint Gobain Weber Beamix zorgt AVV afbouw voor een bijdrage aan een beter milieu.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Door dunnere laagdikte beter te isoleren

De vloeibare zandcementdekvloer heeft een dunnere laagdikte dan traditionele dekvloeren. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor isolatie. Deze vorm van zandcement is geschikt voor renovatie van uw vloer met een beperkte hoogte.

Elk jaar bespaart u hierdoor opnieuw in uw energiekosten!

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). Wij zijn aanbieder van allerlei dekvloeren met verschillende soorten materialen meestal cementgebonden. Dekvloer leggen is onze specialiteit zowel traditioneel (ZC) met de hand als vloeibare zandcementdekvloeren (VZC) gegoten, maar ook anhydriet gieten!