Gyvlon comfortvloeren

Gyvlon comfortvloeren, anhydrietvloeren (gipsgebonden gietvloeren) worden vaak toegepast bij grotere oppervlaktes en zijn geschikt op bijna elk type ondergrond. Door zij kwaliteit is deze vloer geschikt voor bijna alle soorten ondevloeren en afwerkingen in combinatie met of zonder vloerverwarming..

Offerte aanvragen

Gyvlon comfortvloeren

Gyvlon comfortvloeren, ook wel een gipsgebonden(calciumsulfaatgebonden)anhydrietvloer genoemd, word vaker toegepast op een vloerverwarmingssysteem, zoals tackerplaten en isolatieplaten, maar ook rechtstreeks op beton, eigenlijk geschikt op bijna elk type ondergrond. Doordat anhydrietvloeren niet worden gesmeerd maar gevloeid kunnen wij grotere oppervlaktes aanbrengen zonder dilataties.

Ook worden deze dekvloeren vaak genoemd als alternatief voor vloeibare zandcementvloeren echter zijn de anhydriet gietdekvloeren niet van cement en zand, maar gipsgebonden en daardoor een stuk beter geschikt voor bepaalde afwerkingen omdat ze krimp en spanningsvrij zijn. Deze dienen wel eerst te worden geschuurd of geëgaliseerd, maar dat is bij de meeste afwerkingen op zandcement ook zo.
 

Voordelen en nadelen van Gyvlon comfortvloeren

 • + Geschikt voor grotere dagproducties, minder fysieke belasting
 • + Voor grotere oppervlaktes (zonder dilataties)
 • + Kwalitatief en sterk; CW20F4 (grote buig- en treksterkte)
  + Goede warmtegeleiding door vloeibare structuur
 • + Hoge slijtvastheid
 • + Zeer geringe krimp
 • + Stookprotocol na 7 dagen opstarten
 • - Niet op afschot
 • - Niet geschikt voor vochthoudende ruimtes of ruimtes met hoge vochtbelasting
 • - Minder geschikt indien zeer hoge slijtvastheid gewenst is

Gyvlon comfortvloeren of zandcementvloer? 

Bekijk de eigenschappen van anhydriet vloeren in vergelijking met (vloeibare) zandcementdekvloeren of egalisatievloeren. 

Vergelijk verschillende dekvloeren

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Hogere kwaliteit; minder kans op scheuren

De comfortvloer heef een hoogwaardige kwaliteit: C16-F5. De gemiddelde druk- en buigsterkte is vele malen hoger dan die van een traditionele zandcementdekvloer. Hierdoor neemt de kans op (krimp) scheuren in de hechtende dekvloer aanzienlijk af.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Betere warmtegeleiding

Devloeibare stuctuur van het product zorgt voor een 100% omsluiting van de aanwezige leidingen; onze medeweker giet de comfortvloer rechtstreeks op de vloerverwarming. Hierdoor zit er vrijwel geen lucht meer tussen de materialen en wordt de warmte van vloerverwarminig beter doorgegeven en vastgehouden. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en/of een warmtepompsysteem.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Perfect vlakke ondergrond

De comfortvloer vormt zich naar het oppervlak en is daardoor perfect vlak. Nadat de vloer is uitgehard, is de ondergrond vervolgens gemakkelij af te werken met diverse vloerafwekingen.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Beloopbaar na 24 uur

Een comfortvloer, zowel als hechtend of zwevend vloersysteem, is vaak al na 24 uur beloopbaar.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Duurzaam en milieuvriendelijk

Gyvlon Anhydriet is volledig recyclebaar en daardoor zeer duurzaam! Ook heeft deze nieuwe manier van werken 25% minder CO2 uitstoot ten opzicht van traditionele zandcement. In samenwerking met Gyvlon zorgt AVV afbouw voor een bijdrage aan een beter milieu.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Door dunnere laagdikte beter te isoleren

De comfortvlooer heeft een dunnere laagdikte dan traditionele dekvloeren. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor isolatie. Deze vorm van dekvloer is geschikt voor renovatie en uw vloer met een beperkte hoogte.

 

Elk jaar bespaart u hierdoor opnieuw in uw energiekosten!

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). Wij zijn aanbieder van allerlei dekvloeren met verschillende soorten materialen meestal cementgebonden. Dekvloer leggen is onze specialiteit zowel traditioneel (ZC) met de hand als vloeibare zandcementdekvloeren (VZC) gegoten, maar ook anhydriet gieten!