Anhydriet dekvloer; een milieuvriendelijke comfortvloer

Een anhydrietdekvloer of anhydrietvloer is geschikt voor bijna elk type ondergrond en wordt vaak toegepast bij grote oppervlakte. De uitstekende kwaliteit van deze vloer, de zeer hoge slijtvastheid, goede warmtegeleiding en het krimp- en scheurvrije karakter maakt een anhydrietvloer tot de ideale dekvloer. En ook nog eens milieuvriendelijk!

Offerte aanvragen

Anhydriet dekvloer

Een Anhydrietvloer, ook wel een gipsgebonden(calciumsulfaatgebonden)anhydriet dekvloer genoemd, wordt vaker toegepast in combinatie met een tackerplaten of isolatieplaten. Ook op vloeren waarbij gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarmingssysteem is een anhydrietvloer perfect. Eigenlijk zijn vrijwel iedere ondergrond geschikt voor anhydriet. Uitzonderingen om anhydriet te gebruiken zijn vochthoudende / natte ruimtes en anhydriet werkt minder goed op afschot. Doordat een anhydrietvloer niet worden gesmeerd maar gegoten (gevloeid) kunnen wij zowel kleinere als grotere oppervlaktes aanbrengen zonder dilatatie voegen. Een anhydriet dekvloer is daardoor de ideale dekvloer voor grote oppervlakte.

 

Een anhydriet dekvloer als alternatief voor zandcement dekvloer

Vaak wordt een anhydriet dekvloer genoemd als alternatief voor vloeibare zandcementvloeren. Echter is een anhydriet gietvloer niet van cement en zand en water, maar van calciumsulfaat. Daardoor is deze dekvloer een stuk beter geschikt voor dunne afwerkingen zoals pvc en pu coatings, omdat ze krimp en spanningsvrij zijn. Een anhydrietvloer dient wel eerst te worden geschuurd of geëgaliseerd zodra er iets op verlijmt gaat worden, maar dat is bij de meeste afwerkingen op zandcement ook zo.

 

De voordelen en nadelen van een anhydriet dekvloer

 • + Geschikt voor grotere dagproducties, minder fysieke belasting
 • + Voor grotere oppervlaktes (zonder dilataties)
 • + Kwalitatief en sterk; CW20F4 (grote buig- en treksterkte)
  + Zeer hoge warmtegeleiding door vloeibare structuur
 • + Hoge slijtvastheid
 • + Zeer geringe krimp
 • + Stookprotocol na 7 dagen opstarten
 • - Minder geschikt / niet geschikt op afschot
 • - Niet geschikt voor vochthoudende ruimtes of ruimtes met hoge vochtbelasting
 •  

Anhydriet dekvloer of zandcementvloer?

Bekijk de eigenschappen van anhydriet vloeren in vergelijking met (vloeibare) zandcementdekvloeren of egalisatievloeren. 

Vergelijk verschillende dekvloeren

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Hogere kwaliteit; minder kans op scheuren

De anhydriet vloer heeft een hoogwaardige kwaliteit: C20-F5. De gemiddelde druk- en buigsterkte is vele malen hoger dan die van een traditionele zandcement dekvloer. Hierdoor neemt de kans op (krimpscheuren) in de hechtende dekvloer aanzienlijk af.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Betere warmtegeleiding

De vloeibare structuur van het product zorgt voor een 100% omsluiting van de aanwezige leidingen; onze medewerker giet de anhydrietvloer rechtstreeks op de vloerverwarming. Hierdoor zit er vrijwel geen lucht meer tussen de materialen en wordt de warmte van vloerverwarming beter doorgegeven en vastgehouden. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en/of een warmtepompsysteem. (lage temperatuur verwarming)

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Perfect vlakke ondergrond

De anhydriet dekvloer vormt zich naar het oppervlak en is daardoor perfect vlak. Nadat de vloer is uitgehard, is de ondergrond vervolgens gemakkelijk af te werken met diverse vloerafwerkingen.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Beloopbaar na 24 uur

Een anhydrietvloer dien je 24 uur te laten drogen. De dekvloer is vervolgens 24 uur na het leggen beloopbaar, zelfs met een hechtend of zwevend vloersysteem.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een anhydrietvloer bestaat volledig recyclebare en natuurlijke stoffen en daardoor zeer duurzaam! Hierdoor geeft deze nieuwe manier van werken 35% minder CO2 uitstoot ten opzicht van traditionele zandcement. Zo zorgt AVV afbouw voor een bijdrage aan een beter milieu.

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Door dunnere laagdikte beter te isoleren

De anhydriet dekvloer heeft een dunnere laagdikte dan traditionele dekvloeren. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor isolatie. Deze vorm van dekvloer is geschikt voor renovatie en uw vloer met een beperkte hoogte.
 

Elk jaar bespaart u hierdoor opnieuw in uw energiekosten!

AVV afbouw vloeibare zandcementvloeren duurzaamheid

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). Wij zijn aanbieder van allerlei dekvloeren met verschillende soorten materialen meestal cementgebonden. Dekvloer leggen is onze specialiteit zowel traditioneel (ZC) met de hand als vloeibare zandcementdekvloeren (VZC) gegoten, maar ook anhydriet gieten!